Over Breirijk

BreiRijk is een breiboetiek gestart uit privé initiatief, en is gemakkelijk bereikbaar gelegen in De Pinte. De boetiek heeft alles in huis voor de gepassioneerde/gretige breier: kwalitatieve garens, ergonomisch gevormde en exotische naalden, simpele en unieke patronen, aparte accessoires, en een schat aan inspiratie. Catherine Van Laake is de drijvende kracht achter BreiRijk. BreiRijk spruit voort uit haar levenslange passie voor textiel en meer dan 30 jaar ervaring als textielontwerper. BreiRijk biedt een grote selectie aan garens, naalden en accessoires, en is een antwoord op de creatieve explosie in breidesign en innovatieve patronen en werkmiddelen die nu beschikbaar zijn. BreiRijk heeft bijzondere aandacht voor een uitgebreide keuze, kennis, ervaring, ergonomie, comfort, gemak en vooral plezier.

Als je wilt leren breien, of al van breien houdt, dan is BreiRijk voor jou ‘the place to be’. En, ook al zijn we een breiwinkel, hakers zijn ook welkom. We hebben een grote selectie aan garens, haaknaalden en boeken in huis voor onze één-naaldige vrienden!

We leggen ons erop toe vriendelijke en informatieve klantenservice te geven.

Garens

BreiRijk maakt er een erezaak van u de hoogste kwaliteit van brei- en haakgarens aan te bieden die uw creativiteit prikkelen en die fijn aanvoelen, in een zeer uitgebreid kleurenpalet. We bezoeken fabrieken en ateliers, en onderhandelen enkel met leveranciers die op een ethische en duurzame manier produceren. BreiRijk biedt de beste selectie uit het aanbod van o.a. Atelier Zitron, Lana Grossa, Grignasco, en Filtes Filati. Onze selectie is gespecialiseerd in natuurlijke materialen zoals merinowol, alpaca, mohair, zijde, linnen en katoen. Wij bieden een breed gamma aan kwaliteiten gaande van kantgaren tot dikke en gemakkelijk te haken draad.

Naalden, machines en technologie

Wie breiwol zegt, moet ook breinaalden hebben. En wie wil haken, heeft haakpennen nodig. En maasnaalden, om alles in mekaar te naaien. En, en… nog veel meer. BreiRijk hecht veel belang aan comfortabel en ergonomisch verantwoord werken, en heeft daarom naast het klassieke aanbod aan breinaalden en haakpennen ook het meest innovatieve werkmateriaal in huis om u het handwerken aangenamer en makkelijker te maken. Net daarom biedt BreiRijk ook gebruiksvriendelijke breimachines en breisoftware aan.

Natuurlijke kleuringen

Naast een zorgvuldig geselecteerd aanbod aan makkelijk te bewerken strengen in natuurlijke vezels, verkoopt BreiRijk ook enkel natuurlijk geproduceerde kleuringen om zelf ambachtelijk mee aan de slag te gaan. Zo creëert u uw eigen kleurenpalet voor unieke en kleurrijke creaties. Uiteraard kan u eerst een workshop kleuren volgen. BreiRijk stuurt nu niet zonder de nodige begeleiding en opleiding wandelen.

Boeken en tijdschriften

Helder uitgelegde patronen liggen aan de basis van een mooi uitgevoerd brei- of haakwerk. Bij BreiRijk vindt u de meest toonaangevende boeken en tijdschriften in het Nederlands en het Engels, zorgvuldig voor u uitgezocht voor een piekfijn resultaat, of u nu gaat voor een modieuze bevlieging of een technisch hoogstandje. Wij bestellen ook graag boeken voor u.

Klantvriendelijke en comfortabele ruimte voor Tricot Thee en workshops

BreiRijk zit in een groot pand met schitterende lichtinval, en werkend op 100% groene energie. We willen een prettige en klantvriendelijke ruimte creëren waar iedereen kan komen leren, mensen ontmoeten en natuurlijk om… te breien. We delen graag onze kennis via workshops voor zowel beginners als voor gevorderde breiers, en heten u welkom om te komen ontdekken wat breien zo speciaal en bevredigend maakt. Kom vrijblijvend binnen om het meest recente programma af te halen. Elke donderdag vanaf 14:30 uur wordt er een Tricot Thee georganiseerd. De Tricot Thee is een ontmoetingsplaats voor volwassenen om samen te breien en kennis, boeken en breiwijsheid te delen. Iedereen welkom tot 21 uur.

Ervaring en technieken

Wij delen onze ruime ervaring en kennis graag. Wij helpen bij het uitkiezen van materialen en werkbeschrijvingen, opvolging tijdens de uitwerking, en een juiste berekening van wat u nodig heeft, zodat u niet met een berg garen blijft zitten nadat u uw project heeft afgewerkt. In Portland, Oregon, in de VS, was Catherine verantwoordelijk voor de educatieve programma’s van het gilde van handwevers, dat ginds nog bestaat zoals wij vroeger onze gespecialiseerde gilden kenden. Haar achtergrond reikt van spinnen over verven tot weven, haken, met de hand breien en machinaal breien, waarbij ze gebruik maakt van CAD-programma’s (computer aided design).

Creativiteit en verbeeldingskracht

Voor diegenen die geen geschikt patroon kunnen vinden maar wel een duidelijk beeld hebben van wat ze willen maken, staat Catherine klaar om hen in de juiste richting te wijzen en te begeleiden voor een elegant, sjiek en uniek resultaat. Daarnaast worden er workshops georganiseerd, is er software beschikbaar alsook boeken en tijdschriften, en zijn er de Tricot Thee bijeenkomsten die u kan bijwonen en waar u kan leren van elkaar.

Advertisements

One Response to Over Breirijk

  1. WYNDAELE says:

    graag informatie ivm gebruik en mogelijkheden van een electronische breimachiene. Wanneer workshops met deze machiene?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s